Mindfulness harjoituksia

5 minuutin mindfulness harjoituksia

Mindfulness eli tietoinen läsnäolo on olemista läsnä täysin tässä hetkessä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että tietoinen läsnäolo auttaa meitä vähentämään ahdistusta ja masennusta Kirjoitusharjoitukset ovat hyviä, sillä asioiden kirjoittaminen ylös selkeyttää mieltä. Saamme aivoillemme lisää tilaa, kun asioista kirjoittaa paperille ja voi mieli luopua niistä. Sanat antavat myäs voimaa unelmille. Unelmien ja haaveiden kirjoittaminen paperille edesauttaa niiden toteutumista!

Näihin mindfulness harjoituksiin tarvitset siis paperia, kynän ja 5 minuuttia aikaa, tai enemmän jos haluat. Aloita vaikka heti aamulla tai tee näitä ennen nukkumaan menoa. Miksei myös työpäivän välissä, niin saat vähän lepoa työasioista. Etsi rauhaisa paikka, tartu kynään ja anna mennä! Kenellekään näitä ei tarvitse näyttää. Ole täysin läsnä harjoituksessa ja keskity vain siihen. Jätä mielellään puhelin muualle, jotta mielesi keskittyy vain tehtävään.

Harjoitus 1: Kirjoita rakkauskirje itsellesi

Milloin viimeksi olet kehunut itseäsi ja sanonut itsellesi kauniita asioita? Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, sinun täytyy rakastaa ensin itsesi, jotta voit rakastaa muita. Kirjoita siis itsellesi rakkauskirje! Tämä parantaa itseluottamustasi ja usko pois, luo hyvää oloa. Tämä voi aluksi olla hyvin hankala tehtävä, jos et ole tottunut kehumaan itseäsi, mutta se helpottuu harjoittelun myötä. Voit aloittaa vaikka pienistä asioista. Olet reipas, kun pesit tänään pyykkiä. Arvostan sinua kovasti kun olet ystävällinen muille ihmisille. Lue tekemä kirjeesi muutaman päivän päästä, se tuntuu hyvälle. Kirjoita sitten uusi rakkauskirje itsellesi. Voit tehdä niin monta kuin vain haluat!

Harjoitus 2: Unelmapäivä

Tähän voit käyttää enemmänkin aikaa kuin vain 5 minuuttia. Mieti millainen olisi unelmapäiväsi. Mistä heräät ja kenen kanssa? Mitä syöt aamupalaksi ja miltä se maistuu ja tuoksuu? Kenen kanssa vietät päivän ja mitä teette, vai oletko yksin? Voit miettiä asioit hyvinkin yksityiskohtaisesti. Miltä jokin asia tuntuu, näyttää, tuoksuu ja mitä tuntemuksia se sinussa saa aikaan. Älä mieti liikaa mitä kirjoitat paperille, anna mennä. Älä mieti oikeinkirjoitusta tai sanamuotoja.

Voit myös pilkkoa päivän aamuun, päivään ja iltaan ja tehdä nämä erikseen niin saat aikaa enemmän yksityiskohtien miettimiseen.

Harjoitus 3: Siivoa mielesi

Irtipäästämisen taito on tärkeää, jotta voimme mennä elämässä eteenpäin. Negatiiviset ajatukset ja katkeruus vain rasittavat mieltä ja vievät henkistä energiaa. Vanhojen asioiden vatvominen ei vie meitä eteenpäin. Irtipäästäminen voi tuntua hyvin hankalalta, mutta kun oppii päästämään irti, huomaa kuinka kepeältä mieli voikaan tuntua.

Voit kuvitella, että mielesi on arkistokaappi, joka pitää siivota. Ota tarkasteluun yksi ajatus tai uskomus kerrallaan ja kysy itseltäsi ”Tukeeko tämä ajatus onnellisuuttani ja viekö se minua eteenpäin?” Jos ei, heitä ajatus menemään. Voit kirjoittaa ajatuksen paperille, jonka rutistat palloksi ja heität roskiin. Esimerkiksi, olet edelleen hyvin vihainen puolisollesi, joka ei muistanut hääpäiväänne. Anna anteeksi puolisollesi, kirjoita paperille ”Puolisoni ei muistanut hääpäivääni”, rutista paperi ja heitä se roskiin. Heitä samalla ärtymyksen tunteet pois.

Harjoitus 4: Unelmat ja päämäärät

Jokaisella meillä on unelmia ja haaveita. Tässä tehtävässä sinun täytyy miettiä mitä todella haluat. Kun kirjoittaa unelmat ylös, ne saavat voimaa ja energiaa ja olet jo hiukan lähempänä niitä.

Mieti näitä kolmea kysymystä: Mitä todella haluan? Miksi haluan sen? Miltä minusta tuntuu, kun olen saanut haluamani?

Tunteet ovat avainasemassa unelmien saavuttamiseen. Niissä piilee mahtava voima! Siksi on tärkeää kuvailla miltä sinusta tuntuu, kun olet saavuttanut unelmasi. Ota yksi unelma kerrallaan mietintään.

Harjoitus 5: Kiitollisuuspäiväkirja

Tämä harjoitus on hyvä tehdä joka ilta – kyllä, joka ikinen ilta! Voit hankkia ihan oman vihkon kiitollisuuspäiväkirjaa varten. Mieti mitä päivän aikana on tapahtunut ja mistä asioista olet kiitollinen. Tämä voi aluksi tuntua hyvin hankalalta, eikä kiitollisuuden aiheita tunnu löytyvän ollenkaan. Mutta, kun oikein mietit, voit olla kiitollinen ihan mistä vain! Vaikka siitä, että sinulla on katto pään päällä tai saat raikasta vettä hanasta. Tämä helpottuu harjoittelun myötä! Kiitollisuuden tunteessa on hyvin paljon voimaa. Kun olet kiitollinen asioista, yhä parempia ja upeampia asioita alkaa virrata elämääsi!

kiitollisuuspäiväkirja


*Mindfulness harjoituksia Storytell

Storytelliltä löytyy paljon mindfulness sekä elämäntaitoon liittyviä kirjoja, *käy kurkkaamassa täältä! Ilmainen kokeilujakso!

Linkin kautta pääset testaamaan Storyteliä maksutta 14 päivän ajan, jos et ole kokeillut Storyteliä aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Edun yhteydessä tulee aina mainita (mielellään sekä suullisesti että tekstinä) että: ”Etu koskee uusia Storytelin asiakkaita” Storytel-edun ehdot Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea rajattomasti kirjoja. Etu koskee vain uusia Storytelin asiakkaita. Storytelin tilaus ei ole sitova ja sen voi lopettaa milloin haluaa. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti hintaan 16,99 € / kk

Lisää mindfulness- ja visualisointiharjoituksia sivuillamme:

Tee itsellesi unelmakartta!

Helppo yhden minuutin mindfulness harjoitus

Mindfulness ja piirtäminen