6 askelta visualisointiin!

If You Can See It in Your Mind, You Can Hold It in Your Hand

Saavuttaaksesi sen minkä haluat, visualisointi on erittäin tärkeää. Menestyvät urheilijat, Formula 1 -ajajat ja bisneshenkilöt käyttävät visualisointia tavoitteidensa saavuttamiseen.

Visualisointia pitää harjoittaa samalla lailla kuin mitä tahansa muuta harjoittelua tai urheilusuoritusta. Aluksi visualisointi voi tuntua hankalalta, mutta harjoituksen myötä siinä tulee mestariksi. Monella meistä on tapana toistaa samoja ikäviä ajatuksia, tai nähdä huonoja lopputuloksia jonkin tilanteen suhteen.  Ihminen tiedostamattomasti ajaa itseään siihen lopputulokseen mitä ajattelee. Onneksi negatiiviset ajatukset ovat muutettavissa ja positiivisella ajattelulla voimme saavuttaa erilaisia todellisuuksia ja unelmiamme.

Jos toistat jatkuvasti tiettyjä ajatuksia itsellesi, alitajuntasi hyväksyy nämä ajatukset ja tämä aiheuttaa muutoksen pitkällä aikavälillä ajattelutapaasi. Tällä ajattelutavan muutoksella voi sitten olla vaikutusta käyttäytymiseesi, tunteisiisi ja tottumuksiisi. Voit käyttää luovaa visualisointia auttaaksesi sinua saavuttamaan ja ilmaisemaan haluamasi tulokset. Nämä ajatukset voidaan toistaa mielessäsi, minkä pitäisi auttaa muuttamaan ajattelutapaa ja viime kädessä käyttäytymistäsi tavalla, joka on suunnattu tavoitteisiisi.

Kuinka visualisoida?

1. Rento mielentila

On tärkeää, että olet rento ja sinulla on positiivinen mielentila, kun haluat visualisoida. Voit esimerkiksi kuunnella rauhoittavaa musiikkia, kävellä metsässä tai rauhoittua kylvyssä.

Kun olet rento, ole paikassa, jossa sinua ei häiritä ja jossa voit olla rentona koko visualisoinnin ajan. Mitä kauemmin visualisoit, sitä tehokkaampaa se todennäköisesti on.

2. Tee meditointiharjoituksia ennen visualisointia

Visualisointi on usein tehokkainta, kun olet ennen visualisointua tehnyt meditointiharjoituksia. Useimmille ihmisille riittää esimerkiksi muutaman minuutin hengitysharjoituksen, jossa keskitytään hitaaseen, tasaiseen hengitykseen. Katso tästä hengitysharjoitus.

3. Visualisoi tavoitteesi

Kun mielesi tuntuu rauhalliselta ja vastaanottavaiselta, aloita mielikuvan luominen haluamastasi asiasta. Käytä niin paljon aikaa kuin tarvitset ja rakenna kuva kaikkine yksityiskohtineen.

Jos olet esimerkiksi hakenut unelmatyöpaikkaasi, kuvittele itsesi vastaamassa puheluun, jossa saat tiedon, että sinulle tarjotaan kyseistä työpaikkaa. Mieti miltä sinusta tunutuu, kuvittele leveä hymysi ja säteilevät silmäsi tai kuinka hypit ilosta olohuoneessasi. Tai sinulla on haaveena oma kesämökki, miltä siellä näyttäisi, olisiko se järven rannalla, miltä se tuoksuisi, mitä ääniä siellä kuuluisi?

Yritä tehdä ympäristöstä mahdollisimman realistinen ja koeta visualisoida myös tavoitteeseesi liittyvät äänet, tuoksut ja ympäristön tekstuurit ja pinnat.

4. Pidä kiinni tunteista, joita visualisointi herättää

Anna visualisointikokemuksesi vaikuttaa koko loppupäivääsi! Yritä pitää kiinni onnellisuuden, ylpeyden, luottamuksen ja rauhan tunteista, joita koet kuvitellessasi tavoitettasi. Vahvista päivän aikana toistuvasti uskoasi, että houkuttelet pian haluamiasi asiat.

5. Tee visualisoinnista tapa

Mitä useammin visualisoit, sen voimakkaammin se vaikuttaa elämääsi. Ihannetapauksessa visualisoinnista voisi tulla päivittäinen osa elämääsi. Useimpien ihmisten mielestä on hyödyllistä varata tietty aika visualisoinnille, mutta tärkeintä on, että säilytät tavoitteesi visualisoinnin rituaalin, kunnes saat haluamasi elämää. Paras aika visualisoida on aamuisin, kun sinulla on rauhallinen mieli, eikä päivän asiat ole vielä häiritsemässä mieltäsi.

6. Tee töitä saavuttaaksesi tavoitteesi

Vaikka luova visualisointi on uskomattoman tehokasta ja sillä on suuri rooli elämäsi kehittämisessä, tulee sinun ottaa myös konkreettisia askeleita kohti tavoitteitasi. Käytä jokainen kohtaamasi tilaisuus, ole rohkea ja usko onnellisempaan, tyydyttävämpään elämään.