Ainesosat:
- 250-300 g tuoretta pinaattia
- 50 g margariinia tai 2½ rkl öljyä
- 5 rkl riisijauhoja
- 1 l gluteenitonta kauramaitoa esim. Oddly Good barista
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Keiton kanssa keitettyjä kananmunia
Kiehuvassa vedessä löysät munat 4–5 minuuttia, pehmeät noin 7 minuuttia ja kovat noin 10 minuuttia.
Ohje:
1. Huuhtele pinaatinlehdet siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta 5 dl vettä kattilassa ja lisää pinaatti. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia.
2. Valuta pinaatti hyvin siivilässä. Hienonna pinaatti terävällä veitsellä leikkuulaudalla.
3. Sulata margariini kattilassa tai laita öljy kattilaan. Sekoita joukkoon riisijauhot ja anna jauhojen kypsyä muutama minuutti kattilassa. Jauhot eivät saa ruskistua.
4. Lisää joukkoon noin puolet kauramaidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu. Lisää joukkoon loppu kauramaito.
5. Lisää pinaatti ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla reilut 5 minuuttia.
6. Tarjoa tuorepinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.