Herkulliset gluteenittomat teeleivät syntyvät nopeasti ilman vaivaamista tai kohottamista – täydelliset kiireettömään aamuun tai iltapäivän herkkuhetkeen. Resepti on helposti muokattavissa myös maidottomaksi vaihtamalla nesteeksi esimerkiksi kauramaidon.
Ainekset
8 kpl
- 2 dl maitoa
- 1 tl psylliumia (jauhe)
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl kaurajahiutaleita (gluteeniton)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2dl juustoraastetta halutessasi
Valmistus
Valmistusaika noin 20 minuuttia
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
- Mittaa maito kulhoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin.
- Sekoita jauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää ne maidon sekaan.
- Lisää kananmuna sekä oliiviöljy ja sekoita.
- Jos haluat juustoraastetta sekaan, raasta juusto ja lisää taikinaan.
- Anna ainesten turvota 5 minuutin ajan.
- Jaa taikina lusikalla pellille leivinpaperin päälle 6 kasaksi.
- Ripottele pinnalle hieman kaurahiutaleita ja taputtele kevyesti noin 1 cm korkeiksi leiviksi.
- Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskeaa väriä.
