Gluteenittomat teeleivät.

Gluteenittomat teeleivät

Herkulliset gluteenittomat teeleivät syntyvät nopeasti ilman vaivaamista tai kohottamista – täydelliset kiireettömään aamuun tai iltapäivän herkkuhetkeen. Resepti on helposti muokattavissa myös maidottomaksi vaihtamalla nesteeksi esimerkiksi kauramaidon.

Ainekset

8 kpl

  • 2 dl maitoa
  • 1 tl psylliumia (jauhe)
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl kaurajahiutaleita (gluteeniton)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2dl juustoraastetta halutessasi

Valmistus

Valmistusaika noin 20 minuuttia

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Mittaa maito kulhoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin. 
  3. Sekoita jauho, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä suola keskenään ja lisää ne maidon sekaan.
  4. Lisää kananmuna sekä oliiviöljy ja sekoita.
  5. Jos haluat juustoraastetta sekaan, raasta juusto ja lisää taikinaan.
  6. Anna ainesten turvota 5 minuutin ajan. 
  7. Jaa taikina lusikalla pellille leivinpaperin päälle 6 kasaksi.
  8. Ripottele pinnalle hieman kaurahiutaleita ja taputtele kevyesti noin 1 cm korkeiksi leiviksi.
  9. Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin vaaleanruskeaa väriä.
Gluteenittomat teeleivät ja tee pöydällä.