Miten intuitiota voi vahvistaa?

Jokaisella meillä on intuitio eli sisäistä tietoa, se on olo joka herää meissä ja haluaa sanoa mitä esimerkiksi jossain tilanteessa tulisi tehdä. Jos on taitava intuition käyttäjä, osaa hän havainnoida ympäristöään sekä itseään ja erottaa, mitkä havainnoista ovat oikeita. Intuitiotasta on apua monessa asiassa, esimerkiksi työelämässä se tukee päätöksentekoa ja monet bisneshenkilöt ovat tehneen tuottavimmat päätökset intuitiota käyttäen. Intuitio on taito, jota voi harjoittaa ja alla ohjeita, kuinka voit vahvistaa sitä.

1.      Kuuntele sisäistä ääntäsi

Olet varmasti olut tilanteissa, missä intuitiosi on ohjannut sinua valitsemaan toisin kuin rationaalinen ajattelusi. Esimerkiksi liikekumppanin valinnassa paperilla kaikki näyttää hyvältä, mutta jokin sisälläsi sanoo, että tämä ei ole oikea valinta. Sinulla voi olla outo olo, eikä sinulla ole hyvää fiilistä asiasta.

Aloita siis kuuntelemaan vaistoasi sisälläsi, sitä mitä uskoit olevan parhaaksi sinulle. Luota vaistoosi. Saatat olla aluksi väärässä, mutta kun olet aloittanut kuunelemana tarkemmin itseäsi, parannut siinä koko ajan enemmän ja pysyt luottamaan omaan vaistoosi enemmän.

On tärkeää kuunnella kehoa, sillä sen kautta voit tuntea intuition. Intuitio voi kertoa itsestään kehontuntemuksilla kuten kylmät väreet ja vatsanpohjan tuntemukset. Intuitioon liittyy usein myös rauha, intuition osoittama suunta tuntuu hyvältä ja oikealta. Tunnustele vetääkö jokin asia sinua puoleensa vai työntääkö se sinua poispäin. Monesti oikea valinta tai asia tuntuu kirkkaalta ja rauhaisalta.

2.      Opettele havainnoimaan ympäristöä

Intuitiivinen ihminen on hyvin tarkkaavainen. Havainnoinnilla ja intuitiolla on vanha yhteys keskenään. Aloita siis tietoisesti havainnoimaan enemmän ympäristöäsi ja kiinnittämään huomiota seikkoihin, joihin et ehkä ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Lähde ulos kävelylle ja tarkastele ympärisöä uudella tavalla kuin ennen. Mitä kasveja havaitset, voi seurata muita ihmisiä, mitä he tekevät. Kuuntele mitä ääniä kuulet ja mitä tuoksuja haista. Avaa aistisi täysin uudelle tasolle. Muistuta aina itseäsi havainnoimaan ympäristöä ja ihmisiä, katsele välillä muuta kuin puhelinta ja kuuntele ympäristön ääniä eikä aina musiikkia.

3.      Seuraa signaaleja

Intuitio antaa meille signaaleja ja meille saattaa tulla välähdyksiä – ahaa elämyksinä! Olet tekemässä esimerkiksi jotain projektia ja yhtäkkiä mieleesi juolahtaa vahvasti jokin ystäväsi. Tämä voi olla ahaa-elämys, sillä ajattelemasi henkilö voisi auttaa projektin/ongelman kanssa. Älä anna tällaisten hetkien mennä ohi, vaan soita ystävällesi tai kirjoita ylös asia, joka tuli mieleesi. Ehkä saat häneltä kuningasidean.

4.      Tarkkaile energiatasojasi

Kiinnitä huomiota siihen, tekeekö jonkun henkilön läsnäolo sinut väsyneeksi ja nuutuneeksi vai energiseksi ja vilkkaaksi? Jotkut ihmiset ovat hänen mukaansa energiavampyyreja, jotka imevät elämän sinusta ja vetävät sinut alas. Jos et tunne oloasi jonkun läheisyydessä hyväksi, intuitiosi yrittää kertoa sinulle jotain. Rupea tarkkailemaan itseäsi enemmän muiden läsnäolleessa ja tunnistamaan eri fiiliksiä itsessäsi.

5.      Rentoutuminen ja meditointi kehittää intuitiota

Rentoutuneessa tilassa analyyttinen järjestelmämme ei ole niin vahvasti vallassa ja arvostelemassa ideoitamme. Rentoutunut mieli edesauttaa oivallusten syntymistä. Siksi olisikin tärkeää rentoutua ja esimerkiksi meditoida, jotta mielemme on vastaanottavaisempi intuitiiviseen ajatteluun. Mieti miten sinä rentoudut parhaiten, onko se lenkki, meditointi tai hengitysharjoitukset. Monesti ratkoisu voi tulla meille unessa tai unen rajamailla, kun mieli on levossa. Rentoutunut mieli auttaa meitä olemaan rohkea ja siten näkemää uusia näkökulmia.