Jooga

Joogan psyykkiset hyödyt

Säännöllisen joogaharjoitusten tekeminen voi tarjota paljon terveyttä. Fyysisten hyötyjen lisäksi jooga antaa paljon psyykkisiä hyötyjä, mikä on ihan mahtavaa! Yksi joogan parhaista psyykkisistä eduista on se, että se auttaa stressin hallinnassa. Pitkään jatkuvalla stressillä on taas tuhoisia vaikutuksia kehoon ja mieleen ja siksi stressiä tulisi osata hallita. Jooga voi siis olla yksi hyvä apu stressiin. Stressi voi paljastaa itsensä monin tavoin, kuten unihäiriöt, päänsärky, ärtymys, aggressiot, levottomuus, ahdistuneisuus, masentuneisuus, muistiongelmat ja vaikeus tehdä päätöksiä. Jooga voi olla erittäin tehokas stressin hallintaan ja saavuttamaan positiivisemman elämänasenteen.

Säännöllinen joogaharjoittelu luo muun muassa henkistä selkeyttä ja rauhaa, lisää tietoisuutta omasta kehosta, lievittää kroonista kipua, rentouttaa mieltä ja parantaa keskittymistä. Keho- ja itsetuntemus ovat erityisen hyödyllisiä, koska ne voivat auttaa havaitsemaan henkisiä ongelmia ajoissa ja mahdollistamaan siten ongelmien varhaisen ennaltaehkäisyn.

Jooga

1. Apuna stressiin

Stressi on kehon luonnollinen reaktio sopeutua vaativaan tilanteeseen ja keholliset reaktiot ovat luonnollisia ja automaattisia. Niiden tarkoitus on auttaa meitä toimimaan uhkaavissa tilanteessa. Sympaattinen hermosto käynnistää taistele tai pakene -reaktion, jolloin kehoon vapautuu adrenaliinia ja noradrenaliinia, jolloin muun muassa pulssi nousee, sydämen iskuvoima kasvaa, lihasten verisuonet laajenevat ja verenpaine nousee. Jooga voi auttaa sinua pääsemään taistele tai pakene -tilasta takaisin rauhoittuneeseen tilaan, jolloin parasympaattinen hermosto on toiminnassa. Jos stressiä aiheuttava asia on pitkäkestoinen, stressireaktio voi jäädä päälle, joka taas voi aiheuttaa ahdistusta, masennusta, uupumusta ja sairastumisalttiutta.

2. Lievittää ahdistusta

Ahdistuneisuus ja jännitys voivat tulla esiin meissä esimerkiksi paniikkihäiriönä. Jännitystä voi itse helpottaa monella tapaa, aina ei tarvita välttämättä ammattiapua. Hengitysharjoitukset ovat tehokkaita jännityksen purkamisessa ja sen voi tehdä missä vain. Säännöllinen liikunta lievittää myös ahdistus- ja pelko-oireita, sillä se saa endorfiinit vapautumaan kehossa. Jooga on oiva liikuntamuoto ahdistuksen lievittämisessä, sillä juuri hengitys on yksi tärkeä osa joogaa ja ylipäätänsä se, että on läsnä tässä hetkessä ja löytää rauhan tunteen.

3. Unen laadun paraneminen

Joogan sisällyttäminen jokapäiväiseen elämään edistää parempaa unta pitkällä aikavälillä. Jooga auttaa nukahtamaan nopeammin, nukkumaan paremmin ja tuntemaan olon hyvin levänneeksi. Jooga vähentää unihäiriöitä, parantaa unen laatua, sillä se lisää melatoniinin (unen säätelyn hormoni) eritystä. Joogan jälkeen sinusta tulee huomattavasti rentoutuneempi. Jooga vähentää stressiä kuten aiemmin todettu, mieli kirkastuu ja saat levättyä paremmin.

4. Positiivinen elämänasenne

Jooga auttaa vahvistamaan ja puhdistamaan mieltä. Joogan jälkeen kehossa on rauhallinen tunne ja mieli on selkeä. Tässä tilassa voi tuntua siltä, ​​että pimeä pilvi, joka seurasi sinua ennen, on yhtäkkiä kadonnut. Tai että negatiiviset ajatukset, jotka pyörivät aiemmin mielessä ovatkin laantuneet. Joogaharjoitukset voivat auttaa sinua positiivisempaan elämänasenteeseen. Loppujen lopuksi, negatiivinen mieli on vain itse luotu ajattelutapa, jonka voi muuttaa.

Jooga siis parantaa elämänlaatua!

Jooga on mitä parhain liikunnan muoto sillä se vaikuttaa fyysisesti sekä psyykkisesti. Elämä saattaa muuttua joogan myötä, jos siitä tulee elämäntapa. Jooga lisää notkeutta ja päivittäin joogaa harjoittavilla on parantunut mieliala. Lisäksi se rauhoittaa ja parantaa omaa kehon tuntemusta, mikä on hyvin tärkeää. Monilla ihmisillä on nykyään univaikeuksia, ja jooga auttaa tähän aivan erinomaisesti, sillä se parantaa unenlaatua.