Luuliemi

Luuliemi, vau mikä terveystuote!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Oletko kuullut luuliemestä? Luuliemi on ravinnerikas superfood, joka voi auttaa parempaan suoliston kuntoon ja aitä kautta parempaan vastustuskykyyn. Suuren kollageenipitoisuuden ansiosta se parantaa ihoa ja hiuksia. Luuliemen on myös todettu auttavan allergioihin, astmaan ja nivelrikkoon. Näiden lisäksi se toimii myös kehon puhdistajana. Näistä lisää myöhemmin artikkelissa.

Luulientä on käytetty tuhansien vuosien ajan sen parantavien ominaisuuksien takia. Luuta oli miltei mahdotonta pureskella ja päästä luuytimeen käsiksi, joten esi-isämme ymmärsivät paahtaa luita, jolloin luu pehmeni ja päästiin käsiksi luuytimeen. Myöhemmin astioiden tultua, luita haudutettiin vedessä, jolloin luuydin pääsi liukenemaan veteen. Luuydin onkin arvokkain saaliseläimestä saatava raaka-aine sen ravitsevuutensa vuoksi. Luulientä on käytetty entisaikoina lääkeaineena. Tiedettävästi kiinalaiset ovat käyttäneet luulientä kauiten muun muassa immuniteetin ja suoliston parantamiseksi sekä verisolujen rakennusaineena.

Luuliemen hyödyt

Luuliemi on ravinteikasta, helposti sulavaa ja edesauttaa ravinteiden imeytymistä. Se voi auttaa muun muassa astmaan ja allergioihin ja sen on todettu myös auttavan nivelrikkoon. Luuliemi on luonnollinen kollageenin lähde. Se sisältää myös muun muassa, aminohappoja: proliini, glysiini ja arginiini, gelatiinia, glukosamiinia, hyaluronihappoa, kondroitiinisulfaattia ja mineraaleja: kalsium, fosfori, magnesium ja kalium. Alla hyötyjä, joita luuliemestä voi saada.

Terve iho, hiukset ja kynnet

Luuliemi voisi sanoa olevan kauneuseliksiiriä, sillä se sisältää kollageenin, hyaluronihapon, gelatiinin sekä lukuiset mineraalit pitävät ihon, kynnet ja hiukset terveinä. Kollageenista on noussut hittiravinne nuoruuden eliksiirinä. Nauttimalla luulientä, saat elimistöösi kollageenia ihon hyvinvointia varten.

Luuliemi on elimistön puhdistaja

Luuliemi puhdistaa elimistöä tukemalla maksan puhdistumista. Prosessoitu ruoka, alkoholi ja muut myrkyt ovat maksalla haitallisia. Luuliemen sisältämät kalium ja glysiini auttavat sekä solujen että maksan puhdistumista.

Parempi suoliston kunto ja parempi vastustuskyky

Luuliemellä on myös positiivisia vaikutuksia suoliston kuntoon, toisiin aivoihimme, josta tulisi pitää erityisen hyvää huolta. Luuliemen sisältämä gelatiini suojaa suoliston limakalvoja ja glysiini sekä glutamiini estävät tulehdusta. Luuliemi voi olla hyvä apu esimerkiksi ruoansulatusongelmista kärsiville ja vuotavan suolen oireyhtymässä. Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Siten luuliemi auttaa myös vahvempaan vastustuskykyyn.

Suorituskyvyn boostaus

Luuliemi voi auttaa myös suorituskyvyn boostaamisessa ja lihasten palautumisessa. Glysiini on tärkeä hemoglobiinin ja myoglobiinin synteeseissä, jotka kuljettavat happea veressä ja lihaskudoksessa. Glysiini lisää myös kreatiinitasoja, mikä johtaa anaerobisen liikuntakapasiteetin kasvuun ja stimuloi ihmisen kasvuhormonin eritystä, mikä voi parantaa lihasten korjaantumista.

Vahvat luut

Luun rakentamiseen paras tapa saada tarvittavia ravintoaineita on luupohjaisten elintarvikkeiden nauttiminen. Luuliemen juominen antaa tarvittavat raaka-aineet terveiden luiden rakentamiseen – kalsiumia, fosforia ja aminohappoja. Luuliemen sisältämä gelatiini on myös nivelten rakennusainetta, joka auttaa pitämään nivelet joustavina ja hyväkuntoisina.

Luuliemen valmistus

Luulientä voi valmistaa myös itse ja tässä ohje sitä varten.

Luuliemen valmistusta varten tarvitset laadukasta luomukarjan tai riistaeläimen putkiluuta. Laita poikkisahatut luut kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että luut juuri ja juuri peittyvät.

Lisää sekaan muutama ruoka­lusikallinen omenaviinietikkaa, jotta ravinteet liukenevat liemeen tehokkaammin.

Luita keitetään miedolla lämmöllä kannen alla 1-2 vuorokautta. Lisää tarvittaessa vettä, jos vesi haihtuu, niin että luut eivät ole enää veden peitossa.

Lisää lopuksi kattilaan haluamiasi mausteita, yrttejä ja kasviksia ja keitä vielä tunti ilman kantta.

Ota luut pois ja sinulla on valmista luulientä.

Jäähtynyt liemi hyytyy jäähtyessään sen sisältämästä gelatiinista ja sen pintaan kertyy rasvakerros. Luuliemi nesteytyy uudelleen lämmittäessä. Rasvakerros sisältää paljon hyödyllisiä ja terveyttä tukevia ravinteita, joten älä kaavi sitä pois.

Lientä voi nauttia sellaisenaan tai lisätä ruokiin ja juomiin. Luuliemen voi  pakasta myöhempää käyttöä varten.

Valmiin luuliemijauheen käyttö

Luulientä saa myös valmiina jauheena. Voit lisätä jauhetta suoraan kuumaan veteen tai ruokiin ja juomiin. Luuliemi sopii erityisen hyvin pakuriteen kanssa. Katso täältä mitä kaikkea terveysvaikutuksia pakurikäävällä on! Luuliemi jauhe sopii myös hyvin vaikka voikahvin, smoothien, keittojen, pataruokien ja kastikkeiden joukkoon.

Luuliemijauheen suositusannostus on 1 tl eli noin 1 g päivässä tai lääkärin/ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaisesti.

Luuliemen ravintosisältö

Luuliemi on täynnä hyvinvointia edistävänä ravinteita. Se sisältää muun muassa seuraavia aineita:

  • Aminohappoja: proliini, glysiini ja arginiini
  • Gelatiinia
  • Glukosamiinia
  • Hyaluronihappoa
  • Kollageenia
  • Kondroitiinisulfaattia
  • Mineraaleja: kalsium, fosfori, magnesium ja kalium.

Luuliemijauhe netistä

*Biomed luuliemijauhe 30 g nyt

Biomedin luuliemijauhe on erittäin pidetty suomalainen vaihtoehto. Poron luu- ja luuydinuute -jauhe on valmistettu pohjoisen äärimmäisissä olosuhteissa vaeltaneiden porojen luista, joka on pakastekuivattu.

*Planet Paleo Luuliemijauhe, luomu, 225g

Planet Paleo luomu luuliemi on valmistettu niityllä laiduntaneesta pohjoismaisesta karjasta. Luuliemi on valmistettu hitaasti höyryttäen, jotta kaikki ravinteet ovat saatu talteen

*Planet Paleo Luuliemijauhe, kurkuma, luomu 225g

Tässä on maustettu vaihtoehto luuliemelle.  Luomuyrtit, kuten kurkuma, valkosipuli ja mustapippuri tuovat lisää ytyä ja ravinnehyötyjä.

*Planet Paleo Luuliemijauhe, yrtti, luomu, 225 g

Tällä saat tehtyä vaikka ihanaisen yrttijuoman! Luomuyrtit, kuten timjami, oregano ja inkivääri antavat makua luuliemijauheeseen ja potkua päuvään.

Käy lukemassa muidenkin terveystuotteiden hyviä vaikutuksia:

Pakurikääpä: Pakurikäävän terveysvaikutukset

MSM jauhe: Mikä ihmeen MSM jauhe?

Spirulina: Spirulina superfood

Maca jauhe: Maca jauhe ja sen hyödyt

Guarana: Guaranan hyödyt