Miksi unelmoida?

Miksi unelmat ovat tärkeitä?

Mitä unelmat ovat ja miksi kannattaa unelmoida?

Unelmat ovat asioita, joista haaveilemme ja ne kertovat meille millaista elämää haluamme elää. Ne voivat olla suuria tai ihan pieniä – kaikki yhtä tärkeitä! Unelmat voivat olla konkreettisia asioita tai aineettomia. Unelmana voi olla esimerkiksi haluamasi työpaikan saaminen, uuden taidon oppiminen tai oman kodin ostaminen. Unelmointi ja haaveilu ovat tärkeää, sillä ne auttavat elämään omannäköistä ja onnellista elämää. Unelmat tekevät elämästä hauskaa sekä innostavaa ja antavat elämälle merkityksen.

Jokaisen pitäisi antaa itselleen aikaa unelmointiin. Se auttaa saavuttamaan tavoitteita ja siitä tulee sitä paitsi hyvä mieli. Unelmointi rentouttaa ja auttaa pitämään positiivista mieltä yllä. Alla muutama ihana syy miksi unelmoida!

Miksi unelmoida?

1. Unelmointi auttaa kohti tavoitteitamme ja onnellista elämää

Unelma kertoo vision, mitä haluamme tulevaisuudessa saavuttaa ja mikä meitä innostaa. Unelmointi luo meihin päättäväisyyttä, jolloin otamme konkreettisia askeleita tavoitteidemme saavuttamiseksi. Elämästä tulee myös mielekkäämpää, kun on jotain, mitä kohti kulkea. Unelmaa miettiessä on onnellinen ja positiivista energiaa täynnä.

Unelmat mahdollistavat myös menestymisen! Menestys vaatii nimittäin erilaisia, monen tasoisia unelmia tuekseen. Toki niiden eteen täytyy olla aktiivinen ja tehdä päätöksiä ja siirtyä eteenpäin tilanteen tullen. Unelmat voivat tuoda mainetta ja mammonaa, jos niitä toteuttaa pyrkimyksissään sisukkaasti. Unelmien saavuttamisen taustalla toimii vetovoiman laki. Lue lisää vetovoiman laista täältä.

2. Mieli pysyy virkeänä ja mielikuvitus paranee

Unelmat ovat aivojesi luomuksia. Unelmoidessa aivot tekevät jatkuvaa ajatustyötä – se vaatii jatkuvaa havainnointia ja asioiden yhdistelyä. Unelmat haastavat aivosi pohtimaan mielekkäitä lopputuloksia itseään varten. Siksi unelmointi pitää mielen virkeänä ja voi lisätä luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

Mielikuvitus paranee

3. Opimme itsestämme unelmoimalla

On tunnettava omat mieltymykset ja tunteet, jotta voimme löytää unelmamme. Meidän on siis hypättävä omaan sisimpäämme ja pohdittava mitä oikeasti haluamme ja mitä tuntemuksia eri asiat meissä herättävät. Opimme näin tuntemaan mikä elämässämme on tärkeää ja mikä taas turhaa. Unelma voi opettaa meille näkemään arvomaailmamme selkeämmin sekä sen mitä todella haluamme ja mitä taas emme halua.

4. Unelmointi rentouttaa ja täyttää sinut positiivisella energialla & hyvällä ololla

Unelmointi voi auttaa sinua rentoutumaan. Unelmointi siirtää ajatukset pois päivän aikana tulleista mietteistä ja tilanteista. Unelmointi täyttää kehon positiivisella energialla, sillä miettiessä ihania asioita, joista pitää ja haluaa, tuntee itsensä rentoutuneeksi ja onnelliseksi.

Miten oppia unelmoimaan?

Nyt tiedät miksi on tärkeää unelmoida! No miten sitten unelmoidaan? Ei ole oikeaa tai väärää tapaa unelmoida, kannattaa etsiä itselle mieluisimmat menetelmät ja lähteä vain rohkeasti kokeilemaan. Alta löytyy muutama tapa, joista voit aloittaa.

Tee visualisointiharjoituksia

Unelmien visualisointi mielessä voi olla aluksi hankalaa, jos sitä ei ole harjoitellut aiemmin. Se on kuitenkin erityisen tärkeää, sillä sen avulla voimme saavuttaa unelmamme. Esimerkiksi Formula 1 -ajajat ja bisneshenkilöt käyttävät visualisointia unelmien ja tavoitteidensa saavuttamiseen. YouTubesta löytyy paljon erilaisia ohjattuja visualisointiharjoituksia unelmia varten, joten kannattaa ehdottomasti hyödyntää niitä. Lue tästä myös artikkeli, miten päästä visualisoinnissa alkuun, jos se on sinulle uutta.

Alla on hyvä ohjattu meditointivideo, joka auttaa unelmoinnissa. Video on englannin kielellä.

Unelmien kirjoittaminen ylös

Kirjoittaminen on myös yksi hyvä tapa unelmoida. Voit kirjoittaa unelmia ylös vaikka sille tarkoitetulle muistikirjalle. Tässäkään ei ole oikeaa tai väärää tapaa, voit esimerkiksi vaeltaa mielessäsi ajassa vuosi eteenpäin ja kirjoittaa unelmapäivästäsi. Mielikuvituksen täytyy antaa lentää vapaasti. Tärkeää on luopua kaikesta arvostelusta ja antaa tekstin tulla sellaisena kuin se tulee. Alla yksi harjoitus, jota kannattaa kokeilla.

Kirjoitusharjoitus: Unelmapäivä

Laita kellon ajastimeen esimerkiksi 15-20 minuuttia ja lähde tekemään harjoitusta. Mieti millainen olisi unelmapäiväsi. Mistä heräät ja kenen kanssa? Mitä syöt aamupalaksi ja miltä se maistuu ja tuoksuu? Kenen kanssa vietät päivän ja mitä teette, vai oletko yksin? Voit miettiä asioita hyvinkin yksityiskohtaisesti. Miltä jokin asia tuntuu, näyttää, tuoksuu ja mitä tuntemuksia se sinussa saa aikaan. Älä mieti liikaa mitä kirjoitat paperille, anna mennä. Älä mieti oikeinkirjoitusta tai sanamuotoja.

Voit myös pilkkoa päivän aamuun, päivään ja iltaan, ja tehdä nämä erikseen niin saat aikaa enemmän yksityiskohtien miettimiseen.

Unelmakartan tekeminen

Unelmia kannattaa visualisoida kuvien avulla etenkin, jos olet hyvin visuaalinen ihminen. Voit piirtää tai kerätä kuvia asioista, joita haluat tavoitella elämääsi. Unelmakartan tekeminen onkin loistava vaihtoehto; isolle kartongille limataan kuvia ja inspiroivia sanoja omista unelmista – se on ihanaa ja innostavaa! Unelmakartan voi tehdä myös lasten kanssa – koko perheen voimin. Katso täältä ohjeet unelmakartan tekemiseen.

Unelmakartan tekeminen. Vihko ja kuvia pöydällä.

Kaikki unelmat eivät välttämättä toteudu, eikä niiden tarvitsekaan. Tärkeää on kuitenkin muistaa aina välillä unelmoida ja pysähtyä unelmien äärelle. Joskus myöhemmin saatat huomata, että mahdottomaltakin tuntunut unelma onkin käsilläsi tai ehkä jopa toteutunut.