Jooga tarvikkeet

Millaisia joogavaatteita ja -tarvikkeita joogaan tarvitaan?

Jooga on ihanaa ja rentouttavaa liikuntaa, johon et tarvitse alkajaisiksi kuin oman kehosi. Jos joogaa rupeaa aktiivisemmin harrastamaan, on hyvä ostaa siihen tarkoitettuja vaatteita ja tarvikkeita, jotta joogahetkistä saa vieläkin nautinnollisempia. Alla muutamia asioita, mitä voi harkita joogaa varten.

Jooga

Joogamatto

Joogamatto parantaa hygieniaa, kun bakteerit eivät leviä sen kautta joogaajalta toiselle. Jos alat käymään joogassa säännöllisesti, on oma joogamatto hyvä hankinta. Joogamattoja on paljon erilaisia, joten voi olla vaikeaa löytää itselle heti sopivaa ja ehkä joudut kokeilemaan montaakin eri merkkiä ja mallia. Aloittelija pärjää hyvin perus joogamatolla, mutta jos joogaus vie mennessään, on hyvä löytää itselle juuri se sopiva. Katso tästä artikkelista vinkkejä joogamaton valintaan.

Joogamatosta kannattaa pitää hyvää huolta, jotta se pysyy hyvänä pitkään ja sitä kanttaa kuljettaa siihen sopivassa kassissa.

Jooga

Joogahousut ja paita

joogahousujen olisi hyvä olla mukavat jalassa, hyvin joustavat ja antaa täyden liikkuvuuden kehollesi. Aloittelijalle käy oikein hyvin omasta vaatekaapista valmiiksi löytyvät joustavat vaatteet. Joogassa on tarkoitus pystyä keskittymään harjoituksiin ilman housujen nostelua ja topin uudelleen asettelua, joten hyvin istuvat, ihonmyötäiset vaatteet ovat hyvä vaihtoehto. Ihan tavalliset juoksuhousut sopivat hyvin joogahousuiksi ja perus toppi paidaksi, mutta jos haluaa panostaa lajiin, löydät tästä artikkelista erityyppisiä joogahousuja mistä valita.

Pyyhe joogamaton päälle

Jos sinulla ei ole vielä joogamattoa, joogapyyhkeellä parantaa hygieniaa. Monesti joogapyyhe on myös kätevä vaihtoehto luistonestoon. Esimerkiksi kuumempiin joogalajeihin, jossa kädet ja jalat hikoilevat, oikeanlainen joogapyyhe parantaa pitoa.

*Mandukan Equa joogapyyhe pitää paremmin mitä kosteampi se on, joten hikoilla saa! Pyyhe on kestävä ja laasukas, joten saat tästä pitkäikäisen kaverin joogatunneille.

Joogablokki

Joogablokista voi olla hyötyä niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle joogaajalle. Se on hyvä apuväline kehon tukemiseen ja venytysten syventämiseen joogaharjoituksissa. Joogablokit toimivat selän, pään ja lantion tukena sekä käsien jatkeena. Kannattaa hankkia kaksi blokkia samalla, sillä joissain liikkeissä saatat tarvita kahta samanlaista blokkia.

*Mandukan korkista valmistettu joogablokki on ekologinen ja laadukas. Se on tiivis ja joustamaton ja pinta on pitävä. Voidaan puhdistaa luonnonmukaisella pesuaineella.

joogabokki

Joogasukat ja joogahanskat

joogasukkien ja miksei myös joogahanskojen hankintaa voi miettiä, jos joogamaton kitka ei riitä ja joogamatolta meinaa liukua koko ajan pois paikoiltaan. Joogasukissa on pohjissa liukuesteet pitäen asentosi paikoillaan. Ne voivat myös auttaa pitämään varpaasi lämpiminä kylmissä saleissa.