Unelmakartan tekeminen. Vihko ja kuvia pöydällä.

Tee itsellesi unelmakartta!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Uskoit tai et, visualisointi oikeasti toimii! Olympiaurheilijat ovat käyttäneet sitä vuosikymmenien ajan suorituskyvyn parantamiseksi. Visualisoinnissa mielikuvitus toimii apuna saavuttamaan haluamiamme unelmia ja tavoitteita. Visualisointi on sitäpaitsi ihanaa ja siitä tulee hyvälle mielelle.

Paras tapa saavuttaa tavoitteesi on pitää ne mielessä ja saada ne alitajuntaan eli tiedostamattomaan mieleen. Etsit alitajuntaisestikin tapoja, jotka vievät sinua lähemmäksi unelmiasi. Unelmakartta-menetelmä on täydellinen työkalu, joka auttaa sinua eteenpäin elämässäsi!

Mikä on unelmakartta?

Unelmataulu, unelmakartta, aarrekartta, visiotaulu, tavoitekartta… Nimiä on monia, mutta unelmakartan tarkoituksena on kuvata visuaalisesti niitä asioita mitä haluat saavuttaa. Unelmakartan tarkoituksena on auttaa sinua toteuttamaan unelmasi!

Mikä on salaisuus toimivan unelmakartan luomisessa? Unelmakartan tulisi keskittyä tunteisiisi, ei vain haluamiisi asioihin. Unelmakartan tulee olla inspiroiva ja saada sinut hyvälle tuulelle, tuntemaan hyviä ja ihania asioita. Alta löytyy ohje unelmakartan tekemiseen.

Miten tehdä unelmakartta? Alla ohje!

Voit tehdä yhden unelmakartan kaikista toiveistasi tai omat taulut eri elämän osa-alueille: työ, rakkaus, koti jne, riippuen unelmiesi määrästä. Yksi hyvä idea on myös tehdä vuosittain aina uusi unelmakartta. Mieti mikä toimii sinulle parhaiten.

Valmiina? Mieti ensin, mikä on sinulle tärkeintä

Kun aloitat unelmakartan tekemisen, reflektoi itseäsi ensin ja mieti mikä on sinulle tärkeää elämässä ja mitä asioita haluat saavuttaa. Haluatko löytää elämäsi rakkauden, oletko unelmoinut omasta asunnosta, haluaisitko aloitta oman yrityksen? Mieti myös mitkä sanat kuvaavat näitä asioita ja mitkä sanat saavat herättämään hyviä tunteita sinussa. Tee esimerkiksi lista tai mindmap asioista, joita haluat saavuttaa.

Ota sitten esiin aikakauslehtiä tai mene internetiin etsimään kuvia

Kun sinulla on mielessä asiat, joita haluat saavuutta, etsi seuraavaksi kuvia, jotka kuvaavat parhaiten unelmiasi. Aikakauslehdistä voi löytää hyviä kuvia ja sanoja. Myösi Pinterestistä ja Instagramista löytyy paljon upeita kuvia. Liimaa kuvat esimerkiksi isolle kartongille. Voit myös ostaa muistitaulun ja kinnittää kuvat nuppineuloilla siihen.

Jos haluat esimerkiksi remontoida kylpyhuoneesi, voit leikata/tulostaa kuvan kylpyhuoneesta, joka inspiroi sinua. Tai ehkä haluat viettää ansaittuja lomapäiviä ulkomailla. Siinä tapauksessa etsi kuvia ja sanoja haluamastasi lomakohteesta.

Ydin on siinä, että kaikki käyttämäsi sanat ja valitsemasi kuvat ovat eloisia, houkuttelevia ja saavat sinut tuntemaan mielettömän hyvältä ja positiiviselta! Unelmakartan tulisi kiinnittää säännöllisesti katseesi, joten kannattaa lisätä rohkeita kuvia ja sanoja.

Pidä hauskaa unelmakartan rakentamisessa ja ole luova! Voit vaikka leikata kuvan itsestäsi hymyilemässä ja liimata sen hiekkarantakuvan päälle. Pidä taulu kuitenkin siistinä, ettei siitä tule liian sekava.

Unelmakartta

Laita unelmakartta jonnekin, mistä näet sen

Kun unelmakarttasi on valmis, aseta se paikkaan, jossa näet sen joka päivä – yöpöydällesi, kotitoimistoosi tai vaikka keittiön seinälle niin, että katsot sitä huomaamattomasti niin usein kuin mahdollista.

Saa tehdä päivityksiä!

Unelmat ja tavoitteet voivat muuttua ajan myötä ja niitä tulee lisää! Muista myös päivittää unelmakarttaasi niiden mukana.

Älä kuitenkaan poista kartasta saavuttamiasi asioita, koska näin huomaat kuinka se toimii ja saat lisämotivaatiota siitä!

Vaikka unelmakartta on loistava työkalu tavoitteidesi saavuttamisessa, et voi vain istua alas ja odottaa unelmakartan maagisesti toteuttavan unelmiasi. Muista tehdä asioita unelmiesi saavuttaaksesi. Ole rohkea ja aloita esimerkiksi kauan suunnittelemasi blogin tekeminen tänään eikä huomenna. Tee suunnitelmia, ja pienin askelin pääset eteenpäin! Unelmakartta muistuttaa sinua unelmistasi!

Lue täältä innostava tositarina kuinka on mahdollista saada unelma-asunto unelmakartan ja visualisoinnin avulla!

If you can see it in your mind, you can hold it in your hand!

Katso alta Jack Canfieldin viedo unelmakartan tekemiseen.

Jos haluat paneutua vielä enemmän unelmiesi toteuttamiseen tai unelmakartan tekeminen tuntuu aluksi hankalalta, kannattaa tutustua Sanna Wikströmin kirjoittamaan *Unelmakarttakirjaan. Kirja auttaa sinua herättämään itsesi unelmien maailmaan ja auttaa poistamaan huonoja uskomuksia. Kirjaan on tarkoitus itse kirjoitella, leikkailla, liimailla, maalailla ja piirtää ohjeistuksien mukaan. Aivan ihanaa tekemistä! 🥰

*Hyvinvointi & elämäntaito -kirjat Storytell

Storytelliltä löytyy paljon elämäntaitoon liittyviä kirjoja, *käy kurkkaamassa täältä! Ilmainen kokeilujakso!

Lue lisää unelmista ja vetovoiman laista:

Miksi unelmat ovat tärkeitä?

Mikä on vetovoiman laki ja miten sitä käytetään?

Vetovoiman laki ja raha