Unelma asunto unelmakartalla

Vetovoiman laki | Unelma-asunto unelmakartan ja visualisoinnin avulla

Tosi tarina kuinka unelmista voi tulla totta! Kerron tässä tarinan, kuinka minä ja poikaystäväni saimme juuri sellaisen unelma-asunnon, jota olimme haaveilleet.

Asuimme vuokralla parin kilometrin päässä asuinalueesta, josta halusimme oman asunnon ostaa. Kävimme usein alueella lenkillä ja ihastelemassa asuinrakennuksia. Monesti osoittelimme sormella, että ”tuo kämppä olisi paras.”  Osoittamassamme asunnossa oli upea parveke merinäköalalla. Otin sitten eräs päivä valokuvan kerrostalosta, josta halusimme asunnon ostaa.

Unelmakartan tekeminen ja visualisointiharjoituksia

Olen aina ollut unelmoija ja esittelinkin poikaystävälleni ideaa unelmakartan tekemisestä, josta hän myös innostui. Teimme poikaystäväni kanssa unelmakartan, johon laitoimme unelmiamme muun muassa matkailusta, harrastuksista ja tietenkin unelma-asunnostamme. Liimasin kuvan karttaan, jonka olin aiemmin ottanut asunnosta, jonka halusimme ostaa. Kirjoitimme myös, minkälainen asunnon tulisi olla kuten kaksio saunalla ja parvekkeella sekä taloyhtiö on hyvin hoidettu.

Tein paljon visualisointi- ja meditaatioharjoituksia, joissa kuvittelin jo meidät asuvan kyseisessä asunnossa. Kävimme myös paljon lenkillä alueella ja fiilistelimme upeaa ympäristöä.

Pieniä askelia eteenpäin

Katsoimme monesti oikotien sivulta olisiko unelma-asuntoamme myynnissä, mutta juuri siitä rakennuksesta, josta halusimme asunnon, ei tullut mitään myyntiin. Olimme liian kiinni ajatuksessa, että asunto tullisi tätä kautta meille. Menimme sitten yksi ilta katsomaan, onko alueella vuokralla jotain kivaa asuntoa, jotta pääsisimme vähän lähemmäksi unelma-asuntoamme. Ja mitä kummaa, juuri siitä rakennuksesta, ja juuri se asunto, jota olimme osoitelleet, oli vuokralla! Laitoimme sitten vuokrahakemuksen asuntoon ja pääsimme sitä katsomaa. Asuntoa oli hakemassa toinenkin hakija, mutta näytön jälkeen vuokranantaja lupasi vuokrata asunnon meille. Asunto oli juuri sellainen kuin olimme kuvitelleet, saunallinen kaksio, upealla isolla keittiöllä ja merinäköalalla. Asuntonäytössä poikaystäväni kysyi vuokranantajalta, onko hän jossain vaiheessa mahdollisesti myymässä asuntoa, mutta hän vastasi, että hänellä ei ole sellaisia suunnitelmia.

Epätoivon hetkiä

Olin iloinen, että pääsimme asumaan unelma-asuntoomme, mutta hiukan harmitti, että jouduimme maksamaan siitä aika suurta vuokraa. Selvisi myös, että asunto oli Hitas-asunto, joka tarkoittaa sitä, että Helsingin kaupunki säätelee asunnon myyntihinnan, jota asuntoa myytäessä ei saa ylittää. Hitas-järjestelmän tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Tämä siis tarkoittaa sitä, että myyjä ei saa niin suurta hintaa asunnosta kuin mitä saisi vapailla markkinoilla. Säännelty hinta Hitas-asunnossa on 30 vuotta, jonka jälkeen asunto pääsee vapaille markkinoille. Asunnossa, jossa olimme vuokralla oli 10 vuotta vielä sääntelyä jäljellä, joten ajattelin, että ei vuokranantaja myisi asuntoa varmastikaan tämän takia meille kymmeneen vuoteen.

Odottamattomia käänteitä

Jatkoimme kuitenkin uskomista, että ostamme asunnon itsellemme ja suunnittelimme, miten remontoisimme asunota itsemme näköiseksi. Puhuimme myös muutamalle ystävällemme, että aiomme ostaa asunnon itsellemme. Ehdimme puoli vuotta asua asunnossa, kunnes yksi ilta vuokranantajamme soitti meille ja kertoi, että olisi myymässä asuntoa. Emme meinanneet pysyä housuissamme! Vuokranantajallemme oli jäänyt mieleen se, kun kysyimme oliko hän mahdollisesti myymässä asunota jossain vaiheessa. Tämä oli siis myös tärkeä askel! Vuokranantaja myi lopulta asunnon meille, vaikka muutamia muita innokkaita ehdokkaita oli joukossa, uskomatonta! Saimme vielä asunnon hyvään Hitas-hintaan, joka oli sopiva meidän tilanteeseen. Samankokoisesta asunnosta olisi joutunut maksamaan huomattavasti enemmän vapailla markkinoilla.

Miten unelma-asunnon saaminen oli mahdollista?

Uskon, että unelma-asunnon saamiseen vaikutti moni aisa matkamme varrella. Unelmakartan tekeminen ja visualisointiharjoituksen antoivat universumille tiedon siitä, mitä todella haluamme ja aloimme vetämään näin asuntoa puoleemme. Katsoessani unelmakarttaa, minulla oli aina fiilis, että asun jo asunnossa ja se on meidän. Lenkkeily alueelle ja fiilistely alueesta auttoivat varmasti myös asiaa. Tunne on nimittäin yksi tärkeimmistä asioista luomisprosessissa. Teimme myös itse askelia unelman saavuttamiseksi. Aina ei voi tietää, miten universumi järjestää asiat, joten menimme vuokralle, vaikka se ei ollut meidän suunnitelmissamme. Se oli kuitenkin välttämätön askel asunnon saamiseen, sille asunto ei mennyt vapaille markkinoille myyntiin. Lisäksi se, että pikaystäväni kysyi, onko vuokranantaja myymässä asunota, oli varmasi myös tärkeä askel, jotta vuokranantaja tiesi, että haluamme asunnon ostaa.

Luomisprosessissa täytyy muistaa se, että asiat eivät tapahdu aina niin kuin on itse olisi ajatellut. Pitää vain luottaa prosessiin ja siihen, että unelmat toteutuvat tavalla tai toisella. Jos päätämme etukäteen miten asiat tulisi tapahtua, saatamme loppujen lopuksi hidastaa tai jopa estää unelmiemme toteutuvan, sillä emme anna mahdollisuutta universumin toteuttaa asioita parhaalla ja nopeimmalla tavalla.

Suosittelen kaikille unelmakartan tekemistä! Täältä löydät ohjeet, miten tehdä itselle unelmakartta.

Ja jos olet kiinnostunut lukemaan lisää vetovoiman laista, kurkkaa artikkeli täältä.
Onnea unelmien saavuttamiseen!

Seuraavaksi meillä onkin manifestoitavana loma-asunto Kreikan saarelta! 😎

Aurinkoisin terveisin,
Onnellinen unelma-asunnon omistaja 😍