Nainen juoksee auringon laskussa ja ajettelee elävänsä unelmien elämäänsä!

Unelmien elämä – Hyödynnä vetovoiman lakia

Miten saavuttaa unelmien elämä?

Unelmien elämän saavuttaminen on usein pitkä prosessi ja henkilökohtainen matka, jossa jokin menetelmä toimii toiselle paremmin kuin taas toiselle. On kuitenkin olemassa joitakin yleisiä periaatteita ja askelia, jotka voivat auttaa sinua tavoittelemassa unelmiesi elämää. Alla on askeleita, jotka auttavat sinua eteenpäin unelmiesi elämän luomisessa.

1. Tunne omat unelmasi

Ensimmäinen askel on selvittää, mitä todella haluat elämältäsi. Määränpäähän on mahdotonta päästä, jos ei tarkkaan tiedä mikä se on. Epämääräisestä unelmasta tulee toteutuessaan yhtä epämääräinen. Tunnista siis omat unelmasi, tavoitteesi ja intohimosi. Laita ne ylös ja visualisoi, millaista elämää haluat elää. Unelmakartta on yksi hyvä menetelmä tunnistaa ja visualisoida unelmat. Katso täältä, miten tehdä unelmakartta.

Unelmakartan tekeminen. Vihko ja kuvia pöydällä.

2. Aseta selkeät tavoitteet ja tee suunnitelma

Unelmien saavuttamiseksi on tärkeää asettaa selkeitä ja konkreettisia tavoitteita. Määritä askelmerkit ja aikataulu, joiden avulla voit edetä kohti unelmiesi elämää. Pilko suuret tavoitteet pienempiin saavutettaviin osiin. Tässä on muutamia ohjeita selkeiden tavoitteiden asettamiseen:

 1. Ole spesifi: Määritä tavoitteesi mahdollisimman tarkasti. Vältä yleisluontoisia tavoitteita ja pyri antamaan yksityiskohtainen kuva siitä, mitä haluat saavuttaa. Esimerkiksi sen sijaan, että asettaisit tavoitteeksi ”haluan olla onnellinen”, voit määritellä tavoitteen tarkemmin kuten ”haluan löytää uran, joka tuo minulle iloa ja merkitystä”.
 2. Tavoite on oltava mitattavissa: Aseta tavoite, jota voit mitata konkreettisesti. Tämä auttaa sinua seuraamaan edistymistäsi ja näkemään, kuinka lähellä olet tavoitteen saavuttamista. Esimerkiksi, jos tavoitteesi on liittyä maratonille, voit asettaa tavoitteeksi juosta tietyn matkan tai ajan ennen itse maratonia. Tai jos haluat löytää unelmiesi puolison, ota askeleeksi tutustua uusiin ihmisiin esimerkiksi uuden harrastuksen kautta, jossa uuden puolison tapaaminen on edes mahdollista.
 3. Aseta sinulle realistisia tavoitteita: Olennaista on asettaa tavoitteet, jotka ovat realistisia ja saavutettavissa sinun resurssiesi ja mahdollisuuksiesi puitteissa. Liian epärealististen tavoitteiden asettaminen voi johtaa pettymyksiin. Tavoitteiden tulisi olla haastavia, mutta silti mahdollisia saavuttaa.
 4. Määritä aikaraja: Aseta itsellesi aikaraja, jolloin haluat saavuttaa tavoitteesi. Aikarajan määrittäminen auttaa sinua pysymään fokusoituneena ja motivoituneena. Aseta realistinen, mutta tietty päivämäärä tai aikaväli, johon mennessä haluat saavuttaa tavoitteesi.
 5. Kirjoita tavoitteesi ylös: Kirjoita tavoitteesi ylös konkreettisesti ja selkeästi. Kirjoittaminen auttaa sinua sitoutumaan tavoitteeseen ja toimii muistutuksena matkan varrella. Voit myös kirjoittaa lisäksi syyn tai motivaation tavoitteen taustalla, mikä auttaa ylläpitämään motivaatiota.
 6. Suunnittele toimenpiteet: Mieti konkreettisia toimenpiteitä, joita voit tehdä tavoitteen saavuttamiseksi. Pilko tavoite pienempiin askeliin ja suunnittele, mitä sinun täytyy tehdä päivittäin, viikoittain tai kuukausittain edistyäksesi kohti tavoitetta.
 7. Seuraa edistymistä ja tee tarvittaessa muutoksia: Pidä seurantaa tavoitteen edistymisestä. Arvioi säännöllisesti, miten olet edistynyt tavoitteen suhteen ja tee tarvittaessa muutoksia toimintasuunnitelmaasi. Joustavuus ja sopeutumiskyky auttavat sinua pysymään oikealla polulla kohti unelmiesi elämää.

Kun asetat selkeät tavoitteet unelmalle, sinulla on parempi suunta ja fokus saavuttaa haluamasi tulokset. Muista myös pitää tavoitteet joustavina ja sopeutua tarvittaessa muuttuviin olosuhteisiin matkan varrella, mutta sitoudu kuitenkin suunnitelmaan.

Tavoitteet kirjattuna kalenteriin, joka on pöydällä kahvikupin kanssa.

3. Opi ja kehity

Jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen ovat avainasemassa unelmien saavuttamisessa. Hanki tietoa ja taitoja, jotka tukevat tavoitteitasi. Lue, opiskele, ota kursseja tai hanki mentorointia alueilla, jotka auttavat sinua etenemään kohti unelmiesi elämää.

4. Ota riski ja ole määrätietoinen

Unelmien saavuttaminen voi vaatia rohkeutta ja valmiutta ottaa riskejä. Ole määrätietoinen ja jatka etenemistä, vaikka kohtaisit vastoinkäymisiä tai epäonnistumisia matkan varrella. Uskalla astua mukavuusalueesi ulkopuolelle ja haastaa itsesi.

Asfaltiin on kirjoitettu "You got this" eli sinä handlaat tämän!

5. Pidä motivaatio yllä

Unelmien saavuttaminen voi olla pitkäaikainen prosessi, joten on tärkeää pitää motivaatio yllä. Muista miksi haluat saavuttaa unelmasi ja pidä se mielessäsi matkan varrella. Käytä erilaisia motivaatiotekijöitä, kuten visualisointia, positiivista ajattelua ja kannustavia ihmisiä ympärilläsi.

6. Ole avoin muutokselle

Saatat joutua sopeutumaan ja tekemään muutoksia matkan varrella. Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja valmis muuttamaan suunnitelmaasi tarvittaessa. Joustavuus ja mukautumiskyky ovat tärkeitä ominaisuuksia matkalla kohti unelmiesi elämää.

7. Visualisoi unelmasi

Visualisointi on voimakas menetelmä, jonka avulla voit luoda mielikuvia ja kuvitella unelmiesi toteutumista. Se auttaa sinua luomaan selkeän kuvan haluamastasi tilanteesta ja ohjaa mielesi kohti tavoitetta. Tässä on joitakin vinkkejä unelmien visualisointiin:

 1. Luo rauhallinen ympäristö: Etsi hiljainen ja rauhallinen paikka, jossa voit keskittyä ja rentoutua. Varmista, että sinulla on häiriötön aika ja tila visualisoinnille.
 2. Rentoudu: Aloita rentoutumisharjoituksella, kuten syvään hengittämisellä tai meditaatiolla. Rentoutumisen avulla voit avata mielesi ja päästää irti päivittäisestä kiireestä ja stressistä.
 3. Luo mielikuvia: Kuvittele selkeästi haluamasi tilanne mielessäsi. Käytä kaikkia aistejasi kuvataksesi tilannetta elävästi. Miltä se näyttää? Miltä se tuntuu? Miltä se kuulostaa? Miltä se tuoksuu? Yritä eläytyä ja kokea unelmiesi tilanne niin todentuntuisesti kuin mahdollista.
 4. Ole yksityiskohtainen: Yksityiskohdat ovat tärkeitä visualisoinnissa. Kuvittele yksityiskohtia tilanteesta, kuten ihmisiä, maisemia, esineitä tai tapahtumia. Pyri luomaan kuva, joka on mahdollisimman elävä ja tarkka.
 5. Tunne tunteet: Yhdistä unelmiesi tilanteeseen liittyvät tunteet. Kuvittele, miltä tuntuu, kun unelmasi on toteutunut. Tunne ilo, onnellisuus, kiitollisuus tai muut positiiviset tunteet, joita haluat kokea saavuttaessasi unelmasi. Tämä on erittäin tärkeä osa!
 6. Toista visualisointia säännöllisesti: Toista visualisointia säännöllisesti, mieluiten päivittäin. Toistuva visualisointi auttaa syventämään mielessäsi luotua kuvaa ja vahvistaa sitoutumistasi tavoitetta kohti.
 7. Usko ja luota: Erittäin tärkeää on myös uskoa siihen, että unelmasi voivat toteutua. Luota prosessiin ja omaan kykyysi saavuttaa tavoitteesi. Positiivinen asenne ja vahva usko auttavat sinua sitoutumaan ja työskentelemään kohti unelmiesi toteutumista.

Visualisointi on tehokas työkalu, mutta on myös tärkeää muistaa, että se vaatii myös toimintaa ja ponnisteluja unelmien saavuttamiseksi. Visualisointi voi auttaa sinua luomaan selkeän kuvan tavoitteestasi ja innostamaan sinua tekemään tarvittavia toimia sen saavuttamiseksi.

Jos visualisointi on sinulle uutta, katso täältä vinkit, joilla pääset visualisoinnissa alkuun.

Nainen on sängyllä ja visualiois unelmiansa hymyillen.

8. Nauti matkasta

Muista nauttia matkasta kohti unelmiesi elämää. Arvosta jokaista askelta ja juhli pieniäkin saavutuksia matkan varrella. Elämä on matka, joka on yhtä tärkeää kuin lopullinen päämäärä.

Unelmien saavuttaminen voi vaatia aikaa, sitoutumista ja työtä, mutta kun teet tietoisen päätöksen tavoitella unelmiasi ja sitoudut siihen, voit luoda elämän, josta olet aina haaveillut.

Henkilä tekee käsillään sydämen ja taustalla on auringon lasku.

Muista hyödyntää vetovoiman lakia matkallasi

Vetovoiman laki perustuu ajatukseen siitä, että ajatuksemme ja tunteemme vaikuttavat siihen, mitä vedämme puoleemme elämässämme. Yksinkertaisuudessaan samankaltaisuus vetää puoleensa. Tämän periaatteen mukaan keskittymällä positiivisiin ajatuksiin, tunteisiin ja uskomuksiin voimme houkutella positiivisia kokemuksia ja saavuttaa unelmiamme. Tässä on joitakin tapoja hyödyntää vetovoiman lakia unelmien saavuttamisessa:

 1. Määritä tarkasti unelmasi: Kuten aiemmin artikkelissa mainittu, selvitä selkeästi, mitä haluat saavuttaa tai kokea.
 2. Visualisoi unelmasi: Käytä visualisointia kuvitellaksesi unelmasi toteutumista. Luo mielessäsi selkeä kuva siitä, miltä se tuntuu, näyttää ja tarkoittaa sinulle. Käytä kaikkia aistejasi kuvataksesi tilannetta elävästi. Vahvista positiiviset tunteet ja usko unelmasi mahdollisuuteen.
 3. Harjoittele positiivista ajattelua: Ole tietoinen ajatuksistasi ja yritä siirtää ne positiivisempaan suuntaan. Korvaa negatiiviset ja rajoittavat ajatukset positiivisilla ja vahvistavilla ajatuksilla. Usko, että unelmasi on saavutettavissa ja ansaitset sen.
 4. Keskity kiitollisuuteen: Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on elämässäsi. Keskity positiivisiin näkökohtiin ja kiitollisuuden tunteisiin päivittäin. Kiitollisuuden harjoittaminen vahvistaa positiivista energiaa ja auttaa sinua houkuttelemaan lisää hyviä asioita elämääsi. Voit kirjoittaa iltaisin kiitollisuuspäiväkirjaa, kirjoittaa ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen kyseisestä päivästä.
 5. Toimi ja ota vastuuta: Vetovoiman laki ei tarkoita vain ajatusten ja tunteiden keskittämistä, vaan myös toimintaa. Ota askelia kohti unelmaasi ja osoita sitoutumista tavoitteeseesi. Tartu mahdollisuuksiin, jotka vievät sinua lähemmäs unelmaasi ja osoita sinnikkyyttä matkan varrella. Jos toivot voittavasti lotossa, älä unohda ostaa lottolipuketta.
 6. Luota prosessiin: Luota siihen, että maailmankaikkeus vastaa unelmiimme ja houkuttelee elämään oikeat tilaisuudet ja resurssit. Vapauta tarve kontrolloida ja luota siihen, että asiat järjestyvät oikealla tavalla ja oikeaan aikaan.

On tärkeää muistaa, että vetovoiman laki ei ole taikatemppu, joka takaa välittömän unelmien toteutumisen. Se vaatii aikaa, sitoutumista ja johdonmukaista harjoittelua. Ole kärsivällinen ja avoin uusille mahdollisuuksille, jotka voivat tulla polullesi. Tärkeintä on pitää positiivinen asenne, uskoa unelmaasi ja toimia sen saavuttamiseksi.

Lue lisää vetovoiman laista täältä!