Kiitollisuuspäiväkirja pöydällä.

Vetovoiman laki ja kiitollisuus | Salaisuus parempaan elämään

Vetovoiman lain mukaan samankaltaiset asiat vetävät toisiaan puoleensa. Se on näkymätön voima, joka muokkaa todellisuuttamme sen perusteella, millaisia ajatuksia ja tunteita meillä on. Tässä artikkelissa tutustumme vetovoiman lakiin ja siihen, miten kiitollisuus on avain positiiviseen energiaan ja unelmien toteutumiseen.

Vetovoiman laki – kuinka se toimii?

Vetovoiman laki perustuu ajatukseen siitä, että tunteemme ja ajatuksemme lähettävät universumiin signaaleja, ja nämä signaalit vaikuttavat siihen, millaisia kokemuksia ja tilanteita elämässämme koemme. Positiiviset ajatukset houkuttelevat positiivisia asioita, kun taas negatiiviset ajatukset vetävät puoleensa negatiivisia energioita.

Vetovoiman laki liittyy syvällisesti siihen, miten näemme maailman ja itsemme siinä. Se kutsuu meitä olemaan tietoisempia omista ajatuksistamme ja tunteistamme, sillä ne muokkaavat todellisuuttamme. Vetovoiman laki on kuin painovoima, se on aina voimassa, vaikka emme sitä silmillä näekään. Lue lisää vetovoiman laista täältä.

Kiitollisuus vetovoiman lain kulmakivenä

Kiitollisuus on voimakas tunne, joka toimii ikään kuin magneettina vetovoiman lain kontekstissa. Kun olemme kiitollisia, lähetämme positiivisia signaaleja universumille ja asetamme itsemme vastaanottavaisiksi hyville asioille. Saamme siis lisää niitä aisoitta, mistä olemme kiitollisia. Alla lisää, miten kiitollisuus ja vetovoiman laki liittyvät toisiinsa.

Kiitollisuus nostaa värähtelytaajuutta

Kiitollisuus synnyttää positiivista energiaa ja nostaa värähtelytaajuuttasi. Vetovoiman lain mukaan se värähtelyn energia, jonka lähetät, vetää puoleensa samankaltaista energiaa. Joten kiitollisuuden tunteessa oleminen tuo lisää asioita, joista olla kiitollinen.

Keskittyminen runsauteen

Kiitollisuus siirtää huomiosi niukkuudesta runsauteen. Kun arvostat sitä, mitä sinulla on, tunnustat runsauden elämässäsi. Vetovoiman laki vastaa tähän positiiviseen energiaan tuomalla lisää runsautta kokemukseesi. Vetovoiman laki työskentelee manifestoidakseen vastaavia myönteisiä tilanteita.

Positiivisempi elämänasenne

Kiitollisuus auttaa sinua säilyttämään positiivisen elämänasenteen jopa haastavissakin tilanteissa. Vetovoiman laki vastaa vallitseviin ajatuksiisi ja tunteisiisi, joten kiitollisuuden viljeleminen muuttaa yleistä asennoitumistasi positiivisempaan suuntaan.

Vastaanottavaisuus kaikelle hyvälle, mitä universumi tarjoaa

Kiitollisuus avaa sinut vastaanottamaan enemmän. Vetovoiman laissa on kolme askelta: pyydä, usko ja vastaanota (lue lisää täältä). Kun olet kiitollinen, olet vastaanottavaisessa tilassa saamaan sen runsauden, jonka universumi tarjoaa.

Miksi kiitollisuus on tärkeää?

Vaikka et uskoisikaan vetovoiman lakiin, kannattaa harjoittaa kiitollisuutta sen terveyshyötyjen takia. Kiitollisuudella on nimittäin monia positiivisia vaikutuksia sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiimme. Tässä muutamia syitä, miksi kannattaa harjoittaa kiitollisuutta.

1. Parantaa mielialaa ja vähentää stressiä

Kun olet kiitollinen, se auttaa näkemään elämän myönteisiä puolia, mikä parantaa mielialaa ja auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta. Harjoittamalla kiitollisuutta voimme siirtää huomiomme niistä asioista, jotka aiheuttavat stressiä, niihin, jotka tuovat iloa ja kiitollisuutta. Tämä vähentää stressihormonien tuotantoa kehossa.

2. Parantaa unen laatua

Kiitollisuus on yhdistetty parempaan uneen. Kun keskitymme kiitollisuuden tunteisiin ennen nukkumaanmenoa, se voi edistää rauhallista mieltä ja parantaa unen laatua.

3. Vahvistaa ihmissuhteita

Kun ilmaisemme kiitollisuutta toisia kohtaan, se vahvistaa ihmissuhteitamme. Kiitollisuuden ilmaiseminen luo myönteisen ilmapiirin ihmissuhteisiimme ja syventää välittämisen tunnetta.

4. Parantaa fyysistä terveyttä

Kiitollisuuden harjoittaminen on yhdistetty parempaan fyysiseen terveyteen. Positiiviset tunteet voivat vähentää tulehdusta kehossa ja tukea sydämen terveyttä.

5. Lisää empatiaa ja ystävällisyyttä

Kiitolliset ihmiset ovat usein empaattisempia ja valmiimpia tekemään hyvää toisille. Ja kun on kiitollinen ja ystävällinen muille, se tulee takaisin ja voit yllättyä kuinka auttavaisia ihmiset ovat myös sinulle.

6. Kehittää itsetuntemusta

Kun kiinnitämme huomiota siihen, mistä olemme kiitollisia ja mistä asioista olemme kiitollisia itseämme kohtaan, se auttaa meitä kehittämään parempaa itsetuntemusta. Tiedostamme omat vahvuutemme ja opimme arvostamaan niitä.

7. Lisää sitoutumista tavoitteisiin

Kiitolliset ihmiset ovat usein motivoituneempia ja sitoutuneempia tavoitteisiinsa. Kun tuntee kiitollisuutta siitä, mitä jo on saavuttanut, se innostaa kohti uusia päämääriä.

Kuinka harjoittaa kiitollisuutta?

Kiitollisuuspäiväkirja: Pidä päivittäistä kiitollisuuspäiväkirjaa, jossa kirjaat ylös asioita, joista olet kiitollinen. Tämä auttaa sinua keskittymään positiivisiin näkökohtiin elämässäsi. Voit kirjoittaa esimerkiksi iltaisin kolme asiaa, joista olet päivän aikana ollut kiitollinen.

Kiitollisuusharjoitukset: Tee säännöllisiä harjoituksia, joissa kiität tietoisesti asioista elämässäsi kyseisellä hetkellä. Voit tehdä tämän mielessäsi tai ääneen. Esimerkiksi aamulla, kun juot aamukahvia, kiitä hyvästä aamukahvista, jota saat nautiskella ja tunne kiitollisuus todella kehossasi.

Kiitollisuusmeditaatio: Tee meditaatioharjoituksia kiitollisuuden vahvistamiseen. YouTubesta löytyy paljon ohjattuja meditaatioharjoituksia hakusanalla ”gratitude meditation”.

Kiitollisuus on voimakas voimavara, joka vaikuttaa positiivisesti kaikkiin elämän osa-alueisiin. Se on ikään kuin avain onnellisempaan, terveempään ja tyydyttävämpään elämään.

Kiitollisuutta elämään!

*Taikahetkiä elämään

Nämä kauniit kortit herättävät aistisi huomaamaan elämän pieniä taikahippusia ympärillämme.

*Kiitollisuusjoulukalenteri

Kiitollisuusjoulukalenteri auttaa sinua keskittymään elämän hyviin aisoihin, joita sinulla jo on.

Lue lisää vetovoiman laista:
Vetovoiman laki ja ihmissuhteet | 5 vinkkiä miten manifestoida uusi rakkaus
Vetovoiman laki | Unelma-asunto unelmakartan ja visualisoinnin avulla
Vetovoiman laki ja raha
Tee itsellesi unelmakartta!
Miksi unelmat ovat tärkeitä?