aktiivisuusranneke vertailu

Paras aktiivisuusranneke | Vertailussa aktiivisuusrannekkeet

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä”

Aktiivisuusrannekkeita löytyy monenmoista ja siksi saattaa iskeä valinnan vaikeus. Tässä artikkelissa on vertailussa muutamia eri merkkejä, ja toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua eteenpäin älykellon hankinnassa. Aktiivisuusranneke mittaa kehoa monella mittarilla ja antaa parhaimmillaan infoa oman kehon terveydestä ja vireyden tilasta, unen laadusta ja palautumisesta. Kehon ja mielen hyvinvointi on ihmisille yhä tärkeämpää sekä mindfullnessia ja joogaa harrastetaan muiden liikuntamuotojen ohella yhä enenemmässä määrin. Aktiivisuusranneke tukee sinua kohti terveellisempään elämään!

Kellon valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle siitä mihin käyttöön aktiivisuusranneke on tulossa. Onko se esimerkiksi erityisesti juuri juoksuun, salille, uintiin, joogaan vai muuten yleisen liikunnan ja kehon mittaamiseen? Pitääkö sen kestää vettä, tarvitsetko GPS:n ja haluatko, että kello seuraa untasi? Vapaa-ajan urheilijalle ja kävelijälle voi riittää, että aktiivisuuranneke mittaa sykkeen ranteesta sekä laskee askelmäärän. Aktiivisemmat urheilijat voivat vaatia usein enemmän ominaisuuksia kelloltaan. Kellon ulkonäöllä on myös monelle väliä ja nykyään löytyykin todella kauniita ja koristeellisia sporttisten versioiden rinnalle.

Hengitys- ja rentoutumisharjoituksia aktiivisuusrannekkeella

Aktiivisuusrannekkeita voi käyttää myös apuna henhitysharjoituksissa ja siten auttaa sinua rentoutuminaan. Esimerkiksi fitbit charge -rannekkeessa on Relax toiminto, joka ohjaa kahden tai viiden minuutin hengitysharjoitukseen. Hengitysharjoitukset rentouttavat mieltä ja kehota ja auttavat mieltä rentoumunaan esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa. Polar Ignitestä löytyy myös Serene-hengitysharjoitus, joka auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä.

Vertailussa eri aktiivisuusranneke-merkit

Alle on koottu tietoa yleisimmistä aktiivisuusranneke-merkeistä.

Garmin aktiivisuusrannekkeet

Garmin on laadukas merkki – älykellojen edelläkävijä. Garmin kellojen voisi sanoa olla hifistelijöille, sillä valikoimasta löytyy kelloja erikoistarpeisiin, kuten golfailuun, veneilyyn, sukellukseen, lentämiseen ja jopa kilpa-autoiluun. Kellojen ominaisuuksista löytyy mallista riippuen muun muassa rannesykeseuranta, lähimaksutoiminto ja unen ja stressin seuranta. Garminin ominaisuuksissa on myös kehittyneet karttatoiminnot, joita tarvitaan esimerkiksi golfissa. Garmin on kallis brändi, mutta laadukas.

Huawei aktiivisuusrannekkeet

Huawei on hyvä vaihtoehto, jos etsit edullisempaa kelloa hyvällä hinta-laatusuhteella. Mallista riippuen, toiminnoista löytyy muun muassa sykemittaus ranteesta, unenseuranta, palautumisen seuranta, aktiivisuuden seuranta, stressin hallinta, VO2-happisaturaation mittaus ja sisäänrakennettu GPS ja erilaisia aktiivisuustyökaluja. Huawein mallistosta löytyy niin sporttista lookia näyttävän kokoisena, mutta myös kevyempää edullista mallia.

Suunto aktiivisuuskellot

Suunto on suomalainen yritys, joka valmistaa monipuolisia ja kestäviä aktiivisuuskelloja eri tarpeisiin. Suunnon urheilukelloista löydät lajeittain sopivat kellot esimerkiksi juoksuun, pyöräilyyn, kiipeilyyn kuntosalille, uintiin ja ulkona liikkumiseen. Suunnolta löytyy myös laaja valikoima kelloja sukeltamiseen.

Honor Watch älykellot

Honor kelloissa on kehuttu sen yksinkertaista ja helppokäyttöistä käyttöliittymää, joka toimii sulavasti. Akunkesto on myös hyvä, esimerkiksi Honor Watch Magicille luvataan akunkestolle jopa seitsemän vuorokautta. Kellosta riippuen, löytyy muun muassa sykemittaus ranteesta, GPS- ja GLONASS-paikannus, unenseuranta, stressin seuranta (vain Android), tallentaa ja toistaa jopa 500 musiikkikappaletta (vain Android) ja Honor Watch GS Pro löytyy jopa kuunkierto, nousu- ja laskuveden vaiheet sekä huonon sään varoitus. Kelloja löytyy eri hintahaarukoista, esimerkiksi Honor Watch ES edullisempi vaihoehto, kun taas GS Pro -mallit ovat hinnakkaampia.

Xiaomi

Xiaomin älykellot ovat hyvä vaihtoehto, jos etsit edullista ja yksinkertaista aktiivisuuslaitteita päivittäisen aktiivisuuden ja unen mittaamiseen ja tarvitset motivaatiota. Kelloa on arvosteltu kevyeksi ja helppokäyttöiseksi.

Aktiivisuusranneke mittaa kehoa monella mittarilla ja voi antaa infoa oman kehon terveydestä ja vireyden tilasta, unen laadusta ja palautumisesta. Kellon valinnassa kannattaa ensin miettiä mihin käyttöön aktiivisuusranneke on tulossa – johonkin tiettyyn urheilulajiin vai ihan vain esimerkiksi kävelyyn? Kannattaa myös miettiä budjettia, niin tiedät mihin kellomerkkiin tutustua lisää. Parhaimillaan asktiivisuusranneke auttaa saavuttamaan tavoitteesi terveyden eri näkökulmista, esimerkiksi liikkunnasta, unsesta ja palautumisesta sekä toimii hyvänä motivoijana pistäen sinut liikkeele!