Mikä ihmeen MSM jauhe?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

MSM-jauheen puhutaan olevan ihmeaine, joka parantaa kehoamme monella eri tavalla. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esiintyy luonnossa ekologisesti puhtaissa hedelmissä ja vihanneksissa sekä sade- ja järvivedessä. Puhtaassa muodossaan MSM on kidemäistä, väriltään valkoista, tuoksutonta ja hieman kitkeränmakuista ainetta. Sitä ei esiinny ainoastaan luonnossa, mutta myös kehomme luissa, lihaksissa, ihossa, kynsissä ja hiuksissa; jokaisessa solussa ja se on hyvin tärkeä osa entsyymien, hormonien, vasta-aineiden ja antioksidanttien toiminnassa. Rikki edistää ja tukee monia rakenteita ja toimintoja kehossa aina sydämestä ja verisuonista kehon energiantuotantoon sekä sidekudoksiin ja tuottaa uusia terveitä soluja. Rikki myös puhdistaa kehoa poistamalla myrkyllisiä ja haitallisia yhdisteitä soluista. Se vaikuttaa myönteisesti myös kehon happo-emästasapainoon vähentämällä kehon happamuutta.

Saako MSM:ää luontaisesti jostain?

Eläinperäisistä tuotteista kuten lihasta, siipikarjasta, munista, kalasta ja raakamaidosta löytyy MSM:ää luontaisesti. Pastöroiduissa maitotuotteissa sitä ei kuitenkaan ole. Äidinmaidossa on korkea MSM-pitoisuus, koska lapsi tarvitsee sitä muun muassa rakentaakseen immuniteettijärjestelmää. MSM:ää esiintyy myös sipulissa, valkosipulissa sekä hieman myös raaoissa kasviksissa, mutta liukenee pois keittämällä ja hauduttamalla.

Vaikka MSM:ää esiintyy luontaisesti useissa raaka-aineissa, jotkut ihmiset voivat kärsiä sen puutteesta. Ruoan prosessointi, maaperän köyhtyminen ja säilöntäaineet vähentävät ruoan rikkipitoisuutta. Kemiallisten lannoitteiden ja erilaisten torjunta-aineiden käytön vuoksi elintarvikkeissa on myös liian vähän välttämättömiä mineraaleja.

MSM jauheen hyödyt

MSM vaikuttaisi olevan monella tapaa ihmeaine! Sillä on paljon erilaisia hyötyjä ja hyviä vaikutuksia. Alla listaa mihin kaikkeen MSM voi mahdollisesti vaikuttaa.

Vahvistaa kynsiä ja hiuksia

MSM voi edistää kynsien ja hiuksien kasvua. MSM on yksi tärkeä aine kollageenin tuotannossa, jota on kynsissä ja hiuksissa. Kollageenin määrän väheneminen vaikuttaa heikentävästi hiusten paksuuteen ja kiiltoon, sekä kynsien vahvuuteen. Myös hiusten kasvunopeus hidastuu. MSM-jauheella voi siis mahdollisesti parantaa kynsien ja hiuesten kasvua.

Parempi iho ja joustavampi keho

Kollageeni on elimistön yleisin proteiini, jota löytyy ihon lisäksi nivelistä, jänteistä ja luustosta. Lisäksi sitä on esimerkiksi rustossa, välilevyissä, verisuonissa sekä rasvakudoksessa. MSM ja C-vitamiini yhdessä muodostavat kollageenia rakentaen uutta ja tervettä epiteelikudosta. Iho voi muuttua pehmeämmäksi, kimmoisammaksi ja hyvinvoivemman näköiseksi ja voi jopa poistaa selluliittia ja häivyttää paikallista arpikudosta.

Parantaa liikkuvuutta

MSM edistää mahdollisesti myös liikkuvuutta ja venyvyyttä. Kollageeni ei paranna vain ihoa, mutta on myös apuna tukikudoksien muodostumisessa ja niiden joustavuuden säilyttämisessä ja sopii esim. joogaajille. Se nopeuttaa lihasvammojen parantumista ja onkin hyvä urheilijoille. MSM rikkiyhdiste on välttämätön rakenneosa kollageenin lisäksi, elastiinin, keratiinin, ja rustojen muodostamisessa. Sillä on siis tärkeä rooli side- ja rustokudoksen joustavuuden sekä nivelten liikkuvuuden kunnossapidossa.

Jooga aloittelijalle

Puhdistaa elimistöä ja antaa energiaa

MSM auttaa soluseiniä muuttumaan läpäisevimmiksi, jolloin rikkiyhdiste kuljettaa myrkkyjä kuten raskasmetalleja pois soluista. MSM auttaa siis myrkkyjen huuhtoutumisessa pois kehosta sekä vaikuttaa positiivisesti solujen aineenvaihduntaan pehmentämällä solujen seinämiä, jolloin ravinteet imeytyvät soluihin paremmin ja tehokkaammin. Koska MSM lisää solunseinämien läpäisevyyttä, elimistö käyttää pienemmän määrän energiaa ravinteiden kuljettamiseen, jolloin elimistöön jää enemmän energiaa, jota ihminen voi käyttää muihin toimintoihin.

Vähentää tulehdusta ja auttaa painonhallinnassa

Rikin on todettu lievittävän kroonista matala-asteista tulehdusta ja voi mahdollisesti auttaa muun muassa nivelrikkoon ja reumaan, 2-tyypin diabetekseen, lihaskipuihin, vanhenemiseen liittyviin oireisiin, allergiaan ja astmaan, sekä masennukseen ja mielialahäiriöihin. Kuten aiemmin mainittu, MSM parantaa aineenvaihduntaa, jolloin monet aineenvaihduntasairaudet, kuten nesteen kertyminen, turvotus, öiset jalkakrampit, nivelkivut, akne, ruoansulatuskanavan häiriöt, stressi, verenkierron häiriöt, tulehdukset ja migreeni voivat helpottua. Aineenvaihdunnan paraneminen voi auttaa myös painonhallinnan kanssa.

Onko MSM jauheella haittavaikutuksia?

Tutkimuksissa ei ole huomattu haittavaikutuksia suurillakaan MSM annoksilla, eikä kliinisissä kokeissa ole MSM:n todettu vaikuttavan mihinkään lääkkeeseen. Kokeiden perusteella MSM vaikuttaa turvalliselta, eikä sen ole epäilty aiheuttavan vakavampia sivuvaikutuksia. Vuosia kestävän käytön vaikutuksista ei ole vielä tarkkaa tutkimustietoa, joten tästä tutkimusta tarvitaan vielä.

MSM jauhe eläimille

MSM:ää voidaan antaa myös eläimille, kuten koirille ja kissoille sekä hevosille, etenkin ravihevosille lihasten ja nivelten hoitoon. MSM on hyvä täydennysravinto nivelvaivoista kärsiville, esim. vanhuuden, loukkaantumisen tai nivelten kasvuhäiriön seurauksena oleville eläimille.

MSM jauheen käyttö ja annostus

MSM jauhetta voi sekoittaa veteen, mehuun tai smoothien joukkoon. Jos jauhetta ei ole aiemmin käyttänyt kannattaa aloittaa annostus ½ – 1 tl päivässä ja nosta annostusta hiljalleen. Suositeltu vuorokausiannos on 1 ruokalusikallinen. Katso aina pakkauksen annostusohjeet.

MSM jauhe netistä

Alla muutama vaihtoehto MSM jauheesta hyvinvoinnin.fi sivuilta.

Kissoille ja koirille löytyy myös omia MSM-valmisteita apteekkituote.fi -sivustolta.

*AIKA Cartivet + MSM -valmiste, 100 tablettia. Valmiste sopii nivelvaivoista kärsiville koirille

*Aptus Glyco-Flex MSM Mini purutabletit ovat pienille koirille ja kissoille nivelten hyvinvoinnin tukemiseen.

Käy lukemassa tietoa muistakin lisäravinteista ja vitamiineista: