Kaksi kaveria ovat kiitollisia elämästä

Kiitollisuus ja miksi se on tärkeää

Kiitollisuus on asenne, joka muokkaa tapaamme nähdä maailmaa ja kohtaamme jokapäiväisiä haasteita. Se on kyky nähdä hyvää ympärillämme pienissäkin asioissa. Kiitollisuuden harjoittaminen avaa oven positiivisille muutoksille ja lisääntyneelle onnellisuudelle elämässämme. Kiitollisuuden avulla saat suunnattua ajatukset pois epäonnistumisista ja pettymyksistä ja voit siten vahvistaa itsetuntoa ja omanarvontuntoa.

Mitä on Kiitollisuus?

Kiitollisuus on voimakas positiivinen tunne, joka syntyy arvostuksesta elämään. Kiitollisuuden tunne voi syntyä pienistä hetkistä, kuten auringonlaskusta tai hymystä tuntemattomalta, tai suurista saavutuksista ja rakkauden osoituksista. Se myös suuntaa huomion nykyhetkeen. Kun vilpittömästi kiittää siitä, mitä näkee edessään, lisää se onnellisuutta ja hyvinvointia ja tuo sitä kautta lisää hyvää elämäämme.

Kiitollisuuden hyödyt

Onnellisempi elämä: kiitollisuus ei ole seurausta onnellisuudesta, vaan onnellisuus on seurausta kiitollisuudesta. Kiitolliset ihmiset ovat usein onnellisempia ja tyytyväisempiä elämäänsä.

Parempi mielenterveys: kiitollisuuden harjoittaminen vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta. Kiitollisuus vähentää myös negatiivisia tunteita kuten vihaa, katkeruutta ja ahneutta.

Vahvistuneet ihmissuhteet: kyky tuntea kiitollisuutta vahvistaa myös sosiaalisia siteitä ja parantaa ihmissuhteita. Kiitollisuus luo yhteyden ja syventää suhteita läheisiin ihmisiin.

Parantunut fyysinen terveys: Kiitollisuuden tunne voi alentaa verenpainetta, vahvistaa immuunijärjestelmää ja parantaa unen laatua. Kiitollisella ihmisellä on yleensä myös enemmän energiaa.

Luovuuden ja tuottavuuden lisääntyminen: kiitolliset ihmiset ovat usein luovempia ja motivoituneempia saavuttamaan omat tavoitteet.

Unelmien saavuttaminen: Kiitollisuus ja sen kautta tuleva onnellisuus johtaa menestymiseen. Positiivinen asenne johtaa usein menestykseen ja onneen.

Henkilä tekee käsillään sydämen ja taustalla on auringon lasku.

Kiitollisuusharjoituksia

Kiitollisuuden harjoittaminen vaatii vain pienen hetken päivästä, mutta sen vaikutukset voivat olla suuria. Aloita tänään ja anna kiitollisuuden voiman muuttaa elämäsi positiivisesti!

Kiitollisuuspäiväkirjan tekeminen

Kirjoita joka ilta päiväkirjaasi kolme asiaa menneestä päivästä, joista olet kiitollinen. Ne voivat olla ihan pieniäkin asioita kuten kiitollisuus aamukahvista, kävelylenkistä tai iltasaunasta.

Kiitollisuuden tunteminen tässä hetkessä

Katso ympärillesi ja ole kiitollinen ympäröivistäsi asioista. Jos istut vaikka olohuoneessasi ole kiitollinen sohvasta, jossa voit lököillä, televisiosta, josta voit katsoa lempiohjelmiasi tai kynttilöistä, jotka tuovat tunnelmaa huoneeseen. Tunne syvä kiitollisuus ja arvostus pieniäkin asioita kohtaan. Anna tunteen täyttää koko olemuksesi.

Kiitollisuusmeditaatio

Jos meditointi on sinulle tuttua, voit yhdistää kiitollisuusharjoittelun siihen. Kuvittele mielessäsi jokin asia tai tapahtuma, josta olet kiitollinen ja keskity positiivisiin tunteisiin, joita se herättää. Tunne vilpitöntä kiitollisuutta. Voit käydä yhden harjoituksen aikana useampia kiitollisuuden aiheita läpi, mutta ota rauhassa aikaa jokaiselle asialle, jotta harjoitus ei mene suorittamisen puolelle.

Vetovoiman laki ja kiitollisuus | Salaisuus parempaan elämään
Miksi unelmat ovat tärkeitä?
Vetovoiman laki ja raha